Semínková směs

31.05.2018

Doporučuji semínka nějakým způsobem upravit buď namáčením přes noc ve vodě nebo pražením, jsou lépe stravitelnější.

Pražená semínka

Nejjednodušší příprava snídaně je nastrouhat na hrubo jakoukoli zeleninu vhodnou ke strouhání, kterou máte v plánu (např. kedlubna, ředkev, mrkev, tuřín), dochutit solí, pepřem, octem, směsí koření nebo bylinek (viz. koření a bylinky), přidat lžíci oleje po 14 dnech 2.přísné fáze a posypat opraženými semínky.

Další možnost posypat semínky zeleninový krém z jakékoli vhodné zeleniny.

Příprava krému je následující: cibulku, pokud ji máte v plánu, necháme probublat v troše vody, přidáme nakrájenou zeleninu na kousky (mrkev, chřest, celer, petržel, dýni, cuketu, brokolici, květák…) a v množství vody, které hladina je mírně nad zeleninou, ji povaříme. Osolíme a přidáme zeleninový vývar v kostce (wurzl), libovolné koření (muškátový oříšek, zázvor, česnek dle vaší chuti), rozmixujeme tyčovým mixerem nebo lépe v klasickém mixeru. Na talíři zdobíme opraženými semínky, 1 lžící lněného oleje a bylinkami.

Teplé fazolové lusky připravené v zel. vývaru s česnekem sypané praženými semínky také chutnají výtečně.

Pražená semínka lze také rozemlít na mouku (používám nutribullet), tuto používám buď rozmixovanou s mangem a avokádem, lžící kakaa (holanské 100% kakao) k přípravě nutely. Nebo se dá spojit s vhodným ovocem, které máte v plánu (jablko, hruška, meruňky), rozmixovaným knackebrotem a upéct muffiny (180 stupňů, 15-20 minut)

Namočená semínka

Ideálně rozmixovat s avokádem a libovolným kořením nebo bylinkami (česnek, tymián, bazalka…) na pomazánku.

Chcete zredukovat svou váhu?

Pište, volejte. Ráda vám cokoli zodpovím.
+420 792 311 241